تبلیغات
 
 
فروش ویژه دماسنج عشق - حساسیت های غذایی كودكان

حساسیت های غذایی كودكان

نویسنده : بردیا بردیا چهارشنبه 31 تیر 1388 06:03 ق.ظ  •  دیدگاه ها : ()  

بچه ها و بزرگسالان در مورد حساسیت های غذایی با هم تفاوت دارند. گرچه تنها 3.5 درصد بزرگسالان دچار حساسیت غذایی هستند، اما این مشكل گریبانگیر 10درصد كودكان است.
دستگاه گوارش در سطح مخاطی، سیستم ایمنی قوی دارد. این سیستم از بدن در برابر آنتی ژن های ویروسی، باكتریایی و انگلی محافظت می كند و با واكنش ایمنی مؤثر، بدن را وادار به حذف آن ها می كند. سیستم ایمنی همچنین باید پروتئین های موجود در مواد غذایی را نیز شناسایی كند تا این مواد از طریق مخاط ها، وارد دستگاه گوارش شوند. هر ماده غذایی دارای تعداد بی شماری پروتئین مختلف است كه از بین آنها، بسیاری حساسیت زا هستند. یك ماده غذایی ممكن است حتی حدود 40 ماده حساسیت زا داشته باشد.
آمادگی ابتلا به حساسیت
سازگاری طبیعی با پروتئین های غذایی ناآشنا، یك ویژگی بیولوژیك كاملا اصلی است. بعضی از بچه ها سابقه ارثی ابتلا به حساسیت دارند كه به آن «آتوپیك» اطلاق می شود. «آتوپیك» زمینه ارثی ترشح پادتن هایی ضدمواد حساسیت زای طبیعی (پروتئین های محیط) است كه از مجرا های طبیعی؛ پوست و مخاط تنفسی و گوارشی، با بدن ارتباط برقرار می كند.
شیرمادر و التهاب
آلرژن های غذایی، نخستین گروه مواد حساسیت زای طبیعی است كه با بدن ارتباط برقرار می كند. در واقع مواد حساسیت زای غذایی از طریق شیرمادر به نوزاد منتقل می شود. این مقدار بسیار پایین پروتئین های غذایی، بدون شك به سیستم ایمنی نوزاد كمك می كند تا قدرت ایمنی افزایش یابد. در موارد حساسیت های ارثی، احتمالا یك اختلال در فرآیندها و ایجاد حساسیت وجود دارد. همچنین ممكن است حساسیت غذایی به علت وجود التهاب مخاط روده ای باشد. التهاب به علل مختلفی از جمله عفونت ویروسی، از بین رفتن فلور روده ای (باكتری هایی كه به طور طبیعی درون مجرای روده ای وجود دارند)، التهاب مخاط گوارشی، وجود ویروس یا قارچ روده ای و هر عامل افزایش دهنده نفوذپذیری روده به پروتئین های غذایی، پیش می آید.
علائم حساسیت
حساسیت نوزادان به مواد غذایی خیلی زود و حتی در دوران جنینی وجود دارد. حساسیت غذایی نوزادان معمولا با اسهال، استفراغ و دل درد بروز می كند. آلرژی ممكن است باعث از بین رفتن پرزها و اسهال مداوم باشد، همان طور كه در موارد حساسیت به گلوتن (پروتئین گندم و سایر غلات) دیده می شود. در بچه های بزرگتر، علائم حساسیت به حالات گوناگون مانند شوك آنافیلاكتیك (بیش حساسیتی)، كهیر، ورم لب ها و زبان، درماتیت آتوپیك (بثورات خارش دار مزمن)، اسهال، استفراغ، اگزما، آسم، عفونت های مكرر گوش، حلق و بینی و... بروز می كند.
3 تا 15 درصد حساسیت های غذایی به صورت شوك آنافیلاكتیك، 8 درصد به شكل آسم و 30 تا 50 درصد موارد به شكل حساسیت های پوستی (اگزما) دیده می شود. هر چه حساسیت های پوستی شدیدتر باشد، این احتمال كه حساسیت غذایی علت آن باشد، بیشتر است.
مهم ترین مواد غذایی آلرژی زا
گرچه طبق تئوری ها، تمام مواد غذایی ممكن است آلرژی زا باشند، اما بعضی از آنها شدت بیشتری در ایجاد حساسیت دارند. تخم مرغ، ماهی های دریایی، میوه هایی نظیر فندق، بادام، گردو، زردآلو، گیلاس، به، هلو، سیب، گلابی، آلو، زیتون، شیرگاو، چغندر، گیاهان چتری مانند رازیانه، هویج، زیره، جعفری، فلفل سبز و جانوران سخت پوست دریایی مانند میگو، عامل بروز 90 درصد حساسیت ها هستند. از دیگر مواد غذایی كه 10 درصد آلرژی ها را موجب می شوند، می توان به میوه های غیربومی (آناناس، موز، كیوی، خرمالو، انبه، نارگیل)، سبزیجاتی مانند لوبیا، باقلا، نخود، نخود فرنگی و سویا، آرد گندم، صدف، گوشت گاو، سیب زمینی، گوشت مرغ و خردل اشاره كرد.
سیر، گوشت بره، مارچوبه، قهوه، شاه بلوط، شكلات، كلم قرمز، انگور، تربچه، پیاز، پرتقال، ادویه، پسته، توت فرنگی، مخمرنان، قلوه، گوجه فرنگی و كنجد دیگر خوراكی هایی هستند كه به ندرت ممكن است باعث حساسیت شوند.
تا قبل از یك سالگی، تخم مرغ، بادام زمینی و شیرگاو مهم ترین مواد غذایی حساسیت زا هستند. تخم مرغ (31 درصد)، بادام زمینی (18 درصد)، شیر (12.5 درصد)، ماهی (12.5 درصد)، روغن بادام زمینی و خردل خوراكی هایی هستند كه عامل حساسیت در كودكان یك تا سه ساله هستند.
خردل خوراكی هایی هستند كه عامل حساسیت در كودكان یك تا سه ساله هستند.
با بزرگ شدن بچه ها، با خوردن خوراكی های مانند میگو، ماهی یا میوه هایی مانند فندق، گردو و نظایر آن، حساسیت حادتر و به شكل كهیر بروز می كند. در موارد شدید، حساسیت بسیار خطرناك شده و موجب شوك آنافیلاكتیك همراه با دست دادن هوشیاری و افت شدید فشار خون می شود. زیرا بدن در برابر یك ماده آلرژی زا به عبارتی در مقابله با بعضی از مواد مصرف شده، از خود دفاع می كند. در واقع یك واكنش شدید سیستم ایمنی است كه پادتن هایی را علیه ماده غذایی «مخالف» تولید می كند. ماده حساسیت زا با ورود به سیستم گردش خون باعث آزادسازی موادی می شود كه رگهای خونی را گشادتر كرده و افت فشار خون را باعث می شود.
تأثیر برخی فاكتورهای دیگر نیز در بروز حساسیت به خوبی روشن شده است كه از جمله تنوع زیاد غذاها و استفاده زیاد و فراگیر از پروتئین های افزودنی به مواد غذایی صنعتی به دلیل خواص آنها و... را می توان نام برد. كارخانجات مواد غذایی در واقع مرتباً تركیبات جدیدی را به محصولات خود اضافه می كنند.
تشخیص حساسیت غذایی
تشخیص حساسیت غذایی كار مشكلی است. برای این منظور حتماً باید به پزشك متخصص آلرژی و ایمنی شناسی مراجعه كرد تا اقدامات لازم انجام گیرد.
به عنوان مثال، كهیر پس از غذا ممكن است یكی از علل این مشكل باشد. اگر هیچ یك ازوالدین دچار حساسیت غذایی نباشند، این احتمال در فرزند آنها 20 درصد است. اما در صورتی كه یكی از والدین مبتلا به این مشكل باشند، احتمال به 40 درصد و اگر هر دوی آنها آلرژی داشته باشند، به 60 درصد می رسد.
اهمیت مشكل مواد آلرژی زای «پنهان» را نیز باید مد نظر داشت. لیزوزوم موجود در سفیده تخم مرغ كه در تهیه بعضی پنیرها به كار می رود مثالی از این حالت است. روغن بادام زمینی كه در تولید برخی شیرهای رژیمی به كار می رفت نیز عامل حساسیت های پوستی بود كه امروزه در تركیب این شیرها به كار نمی رود. مطالعه بر روی كودكانی كه در دوران جنینی دچار حساسیت های غذایی هستند، نشان می دهد كه مادران این نوزادان در دوران بارداری، مقدار زیادی شكلات در حین تماشای تلویزیون میل می كرده اند.


آخرین ویرایش: - -

دوشنبه 13 شهریور 1396 12:31 ب.ظ
You could definitely see your skills in the article you write.
The world hopes for more passionate writers such as you who aren't afraid to say how they believe.

All the time go after your heart.
یکشنبه 20 فروردین 1396 04:57 ب.ظ
Spot on with this write-up, I honestly believe that this web site needs much
more attention. I'll probably be back again to see more,
thanks for the information!
 
لبخندناراحتچشمک
نیشخندبغلسوال
قلبخجالتزبان
ماچتعجبعصبانی
عینکشیطانگریه
خندهقهقههخداحافظ
سبزقهرهورا
دستگلتفکر